Besöka Tellus

Besöka Tellus

Fakta om Tellus
Biocafé Tellus är en kvartersbiograf från 1920 som sedan 1986 drivs av en ideell kulturförening. Idag är vi ett sjuttiotal medlemmar som gör allt från att baka kakor till att laga projektorer. Föreningen är ekonomiskt och politiskt fristående.

Var ligger Tellus?
I Midsommarkransen i sydvästra Stockholm. Det tar ungefär 20 min med tunnelbanan om man åker från stan. Man tar röda linjen mot Fruängen och går av i Midsommarkransen. Tag vänster utgång skyltad Tegelbruksvägen. Väl ute går man åt vänster på Tegelbruksvägen. Tag första höger in på Tegelbruksgränd och sedan vänster igen in på Vattenledningvägen.

Kulturföreningen Tellus
Vattenledningsvägen 46
126 33 Hägersten
08-6457551
org.nr: 802012-9881

Biljetter:
En biobiljett kostar 80 kr.
Matinébiljetterna kostar 50 kr eller för en riktigt liten film 40 kr.

Vill du stödja Tellus och få 10 kr rabatt per film, bli tellusvän för 100 kr per år. PG: 81048-1. Märk inbetalningen Tellusvän och glöm inte ange ditt namn och adress. Då får du också programbladen direkt i brevlådan!

Publikens inträdesavgifter och intäkterna i caféet är Tellus ekonomiska bas, även om föreningen under åren fått bidrag från annat håll. Det är medlemmarna som på sin fritid utför allt arbete som har med föreningens verksamhet att göra, inklusive underhåll och skötsel av lokalen. Tellusvännerna stödjer föreningen med en liten summa pengar om året och får för det rabatterade biljettpriser och löpande information om vad som händer.

Uthyrning av Biocafé Tellus
Biografen Tellus är i första hand tänkt för de evenemang som finns i programmet. Tellus hyrs inte ut för privata arrangemang. Har du dock ett arrangemang (ex. en mindre film-/musik-/poesifestival) eller något annat som du tror skulle passa på Tellus är du välkommen att prata med någon av Tellus medlemmar för att framföra din förfrågan.

Karta till Tellus