Laddar Evenemang

Film & samtal: En dag till att leva

Välkomna till en afton tillsammans med Ryszard Kapuscinski i krigets Angola på 70-talet och ta del av senare betraktelser från landet genom Afrikagruppernas arbete på plats!

Filmen En dag till att leva (Raúl de la Fuente & Damian Nenow, Polen 2018, 85 min) baseras på den världskända reportern och författaren Kapuscinskis memoarer. En dokuanimation där vi nära följer Kapuscinski under hans tid i Angola i mitten av 70-talet just när Portugal tvingats släppa kolonin och landet med sin nyvunna självständighet bryter samman i ett inbördeskrig som kom att vara i 27 år.

Efter visningen möter vi Elin Pella Bergsell som ger oss sina betraktelser från efterkrigstidens Angola för tio år sedan när hon under en tid bodde och arbetade som Afrikagruppernas representant i landet. Även Gloria Jimwaga, temahandläggare på Afrikagrupperna, finns på plats för en bild av nuläget i Angola.

Caféet öppnar kl 18.00. Biljett går att förköpa nedan eller på plats när caféet öppnar samma dag. Biljetten kostar 80 kr och filmen startar kl 19.00.

Läs mer i facebook-evenemanget HÄR.

Måndag 15/4 kl 19.00

BILJETTKÖP ONLINE

Du kan förköpa biljetter online till våra flesta biovisningar, exempelvis denna. Vi lägger ut 70 av våra 100 platser till förköp, så minst 30 biljetter finns alltid att köpa på plats när vi öppnar caféet en timme före visningsstart – då stängs också möjligheten att köpa biljetter via internet.

Med förköpt biljett kan du gå direkt till salongsinsläppet. Se till att ha din biljett med dig utskriven eller redo att uppvisa i din telefon med maxad ljusstyrka.

Biljettköp på nätet är bindande och kan inte ångras eller ändras. Om du kommer efter visningsstart kan vi inte garantera din plats. Vi är en reklamfri biograf, ofta visar vi trailer på våra kommande filmer men vi startar vanligen huvudfilmen på utsatt tid.

Köp biljett