Laddar Evenemang

Fokus: Uganda & Sydafrika

Biocafé Tellus och Röda Korsets folkhögskola bjuder in till en unik filmfestival med berättelser från Uganda och Sydafrika. Årets deltagare på kursen ”Dokumentär i världen” kommer att presentera fem kortfilmer och vi kan lova en kväll fylld av kontraster och spännande möten. Under kvällen kommer Genuine Mezziga Band att bjuda på svängig saharablues och afrosoul.

SCHEMA

17:00 CAFÉET ÖPPNAR

18:00 GENUINE MEZZIGA BAND

18:30 LADIES OF WAKALIWOOD
Tystnad, tagning, action! Och vi menar action. I den här dokumentären får du följa tre till synes vanliga kvinnor i en minst sagt ovanlig miljö. Den handlar om att vägra anpassa sig till den roll du blivit tilldelad och att hitta modet att göra det du älskar.

19.00 BUT WHO PLAYED THIS?
Det finns en stor mängd uråldriga musikinstrument i Uganda, ett land med en lång musiktradition. Vissa av instrumenten används inte längre. I den här filmen får vi träffa musiker, instrumentmakare och forskare som är väl medvetna om fenomenet. Hur kan de här instrumenten bevaras för framtiden? Finns det någon lösning?

19:30 PAUS

20:00 GENUINE MEZZIGA BAND

20:15 I LOVE MY COUNTRY
I Ugandas huvudstad Kampala möter vi två unga tjejer som använder poesi för att uttrycka sig i ett samhälle med inskränkt yttrandefrihet. Vi får en inblick i deras personliga liv och berättelser samtidigt som censuren tar ett allt starkare grepp om samhället.

20:45 I AM QUEER
Vad betyder egentligen ordet ’queer’ och vilka får använda sig av det? Vi befinner oss i Kapstaden och får följa personer som delar med sig av sina liv som hbtqia-personer i ”The Gay Capital of Africa”.

21:15 PAUS

21:30 I´M NOT MAD
På Ugandas enda mentalsjukhus Butabika hittar vi de som i folkmun kallas för ”Mad people”. Psykisk ohälsa är ett ökande problem och när staten inte gör tillräckligt tar eldsjälen Geraldine Opoka saken i egna händer.

GENUINE MEZZIGA BAND
Genuine Mezziga Band was started in 2017. Where the soul-founder Ebo Krdum who is a self-learned guitarist, singer/song-wrtiter have finally managed to put the band of his dreams together in Sweden, playing multiple styles with great focus on Sahara-music, afro-soul & Afrobeat.

Biljetten kostar 100 kr för hela kvällen och kan förbokas på telefon 08-6457551 eller linnea.sallqvist@gmail.com och hämtas ut på Biocafé Tellus samma dag som evenemanget senast kl 17.30. Vi tar både kort och kontanter.

Lör 18/5 kl 17-22. Entré 100 kr