Laddar Evenemang

FÖRSTADENS FILMSALONG: Tecknarens kontrakt

Programändring!
I vårt pappersprogram står att vi visar en japansk demonregissörs film från 1970-talet denna afton. Så blir det tyvärr inte. Dock har vi behållit greppet att visa kvällens film på ultraortodox 16mm, vilket blir en upplevelse för den tekniskt intresserade cineasten.

Fre 26/10: Tecknarens kontrakt (The Draughtsman’s Contract)
Tecknaren herr Neville får i uppdrag att i tolv knivskarpa bilder porträttera ett engelskt lantgods på 1600-talet. I kontraktet ingår tjänster av mer sensuell art gentemot egendomens ägarinna. Så småningom upptäcker han att något mystiskt döljer sig i de egna ritningarna och han kommer ett mord i vallgrav på spåren.
Peter Greenaway, Storbritannien 1982, 104 minuter

Detta är Peter Greenaways kanske bästa film, lätt att ta till sig men ändå full av underskönt foto, krinolin, påfågelshattar, sex, våld och en dialog som hämtad ur Shakespeare. Michael Nymans musik fulländar vad som bäst kan beskrivas som ett pseudo-elisabetanskt mästerverk. Och vad passar bättre än att visa filmen på nästan tidstypisk 16mm-projektor?

OM KVÄLLEN
Insläpp: kl 18.00 med försäljning av hemlagad mat och öl/vin
Filmstart: kl 19.00
Filmlängd: 104 min (paus i mitten)
Entré: 80 kr (+20 kr för nya medlemmar)
Åldersgräns: 18 år

MEDLEMSKAP
Eftersom vi serverar öl och vin så behöver du bli medlem för att komma på våra salonger. Det blir du enkelt genom att klicka här. Det är såklart inte bindande.

OM FÖRSTADENS FILMSALONG
Förstadens filmsalong kombinerar livets tre glädjeämnen: film, mat och vin! En fredag i månaden visar vi en äldre film som tål att ses igen. För mer information, se forstadensfilmsalong.wordpress.com.

Insläpp kl 18, filmstart kl 19. Entré: 80 kr

Nästa titel på Förstadens filmsalong:

Fre 16/11: The Blair Witch Project
En upphittad filmrulle berättar om en kuslig skog och Hia-Hias sentida kollega; klassisk skräck som låter fantasin göra jobbet.
Daniel Myrick & Eduardo Sánchez, USA 1999, 81 min