Laddar Evenemang

Förstadens filmsalong: Kontakt

Följ med Förstadens filmsalong när vi siktar mot rymden! Det blir 90-talsnostalgi, signaler från yttre rymden och Jodie Foster – allt man kan önska av en en ruggig februarikväll. Dessutom mat, vin och trevligt häng som vanligt.

Jodie Foster och Matthew McConaughey söker efter utomjordiskt liv i en film som rör sig i intersektionen mellan vetenskap, politik och tro. Kontakt (1997) är en på samma gång filosofisk, trovärdig och visuellt stark vetenskapssaga. I regi av Robert Zemeckis (Forrest Gump, Tillbaka till framtiden) och baserad på en roman av Carl Sagan.

Sökandet efter intelligent utomjordiskt liv fortsätter även i verkliga livet. Nyligen upptäckte stjärnskådare mystiska signaler inifrån Vintergatan. Tänk om vi inte är ensamma i universum?

Om kvällen
Fredagen den 17 februari
Insläpp: kl 18.00 med servering av hemlagad mat och öl/vin
Filmstart: kl 19.00
Filmlängd: 149 min (paus i mitten)
Entré: 80 kr (+20 kr för medlemsskap)
Åldersgräns: 18 år

 

Om Förstadens filmsalong
Under hösten går Förstadens filmsalong i epikens, skönhetens och melankolins tecken. En gång i månaden visar vi en äldre film som tål att ses igen. Under kvällen serveras mat och öl/vin, därför krävs föranmälan för nya salongsmedlemmar. För info och anmälan, mejla forstadens.filmsalong@gmail.com.