Laddar Evenemang

Utomhusvisning i Svandammsparken: SOPOR

Traditionsenligt inleder vi höstsäsongen med en gratis utomhusvisning i Svandammsparken!

Lördag 8 september kl 20.00 visas SOPOR från 1981 i regi av Tage Danielsson och med bland annat Brasse Brännström, Grynet Molvig, Lena Nyman, Allan Edvall och Hans Alfredsson i rollerna.

Kungahuset är ockuperat. Det är barn från Farsta som – tillsammans med prinsessan Victoria – håller kungen och drottningen som gisslan. Denna lokalavdelning av Sveriges Onödigförklarades ProtestORganisation vill att deras syn på samhället ska uppmärksammas. SOPOR kräver att ingen ska behöva gå omkring och känna sig onödig.

Längd: ca 1.40 h
Format: 35 mm

Vid premiären 1981 skrev DN: Det här uppslaget med en barnrevolt får nog kallas snillrikt, och det ger också från början den anda av vänlig upproriskhet som vilar över filmen och som är så typisk för den snällhjärtade Danielsson. Expressen skrev: Han gör det med överrumplande, halsbrytande humor och ett djupt känt allvar. Hans nya film är snäll och rar och gullig – i bästa mening barnslig. Men innerst inne är den ’en svidande vidräkning’, silkesvanten döljer knappast hästskon. SDS var mer kritisk i sin recension som löd: Sopor? Ja just det!

En stund före filmstart flyttar vi ut vår servering med hembakt ekologiskt fika. Vårt programblad för hösten kommer då att vara purfärskt och finnas tillgängligt på plats. Projektorn börjar rulla kl 20.00. Så, välkomna till höstens uppstart tillsammans i parken!

Facebookevent: SOPOR

(Vid regn flyttar vi in i salongen.)