Laddar Evenemang

Bokcirkeln Dansa i kedjor läser Där vi en gång gått

Bokcirkeln Dansa i kedjor fortsätter det finländska temat med boken Där vi en gång gått av Kjell Westö. Romanen väver ihop ett antal människoöden i Helsingfors under 1900-talets första hälft. Den skildrar personer från tre familjer ur olika samhällsklasser; aristokratiska Lilliehjelms, medelklassfamiljen Widing och de fattiga Kajanders. Handlingen utspelar sig från tiden för Finlands självständighet, genom 1920-talet och slutar vid tiden för andra världskriget.

Alla som har läst boken är välkomna till vårt utforskande och respektfulla samtal. Caféet serverar kaffe, mackor och fikabröd.

Dansa i kedjor har tidigare i höst läst den åländska Katrina av Sally Salminen. Under 2020 diskuterar vi Barnmorskan av Katja Kettu, Irakisk Kristus av Hassan Blasim (som skriver på arabiska men bott i Finland som medborgare sedan 2004; vissa av novellerna i den aktuella samlingen handlar om Finland), och slutligen diktsamlingen Landet som icke är av Edith Södergran. Vi återkommer med datum för dessa tillfällen så snart det är spikat.

Tisdag 19/11 kl 19.00. Fri entré