Laddar Evenemang

Förstadens filmsalong: Cléo från 5 till 7

Obs. Föranmälan el förköp krävs (senast dagen innan), se info nedan.

Förstadens filmsalong visar vi en gång i månaden en äldre film, ofta på klassisk 35 mm film men denna gång visas den digitala versionen av Cléo från 5 till 7. Under kvällen serveras mat och dryck. Mitt i filmen har vi en liten paus då man kan hänga i caféet eller sitta kvar i salongen och prata med varandra.

Fredag 17/3 visas Cléo från 5 till 7 från 1962. Agnès Vardas stilsäkra och existentiella exposé blev hennes stora genombrott, en milstolpe i fransk filmhistoria och en feministisk klassiker. Cléo från 5 till 7 hade premiär i Sverige 18 februari 1963 på biografen Grand i Stockholm.

Vi följer sångerskan Cléo som väntar på ett provsvar från läkaren. Det är de två längsta timmarna i hennes liv och vi följer tätt inpå livet – i nära nog realtid. Ibland rusar tiden förbi, men ibland är det som om den står stilla. Övertygad om att hon ska dö driver Cléo oroligt omkring i Paris och allt hon företar sig under dessa två timmarna hamnar i ett annat ljus.

I rollerna ser vi bland andra Corinne Marchand, Antoine Bourseiller och Dominique Davray.

Agnès Varda, Frankrike 1962, 1.30 h, från 11 år (7 år i vuxens sällskap), digitaliserad klassiker, franskt tal, svensk undertext

Välkommen till årets tredje Förstadens filmsalong!

Fredag 17 mars
Dörrarna öppnas kl 18.00 med hemlagad mat och dryck.
Filmstart: kl 19.00
Filmformat: digitaliserad version
Filmspråk: franska
Undertext: svenska
Filmlängd: 90 min (+ paus i mitten)
Entré: 80 kr (+ 20 kr för nya medlemmar)

För dig som använder Facebook så kommer denna kväll inom kort att finnas som fb-event enkelt att sprida till någon du tror kan vara intresserad. Följ oss gärna för att hålla koll: Biocafé Tellus på Facebook

Fredag 17 mars kl 18.00 med filmstart kl 19.00

Biljettinformation
Nedan kan du förköpa din biljett. Är du inte medlem sedan tidigare väljer du biljettvarianten där medlemskap ingår. Då föranmälan är obligatorisk kommer du att få fylla i namn, mailadress och födelsedata för att köpet ska kunna genomföras. Du kan köpa max en biljett vid tillfälle, så ska du även köpa biljett till någon annan får du genomföra ett nytt köp och ange den personens uppgifter. Medtag giltig legitimation till visningen. Observera att biljettförsäljningen stänger kl 19 kvällen före aktuell visning.

Du kan också istället såsom tidigare välja att enbart anmäla digbit.ly/forstaden senast kl 19 kvällen före aktuell visning och sedan betala din biljett på plats. Denna anmälan är inte bindande och du behöver inte anmäla dig igen om du redan är medlem.

Förköp rekommenderas.

Köp biljett