Laddar Evenemang

Författarkväll med Nina Hemmingsson och boken Rum utan titel

Författaren och en av Sveriges främsta serietecknare Nina Hemmingsson presenterar och samtalar om sin debutroman Rum utan titel (Kaunitz Olsson: 2022). Frågestund, bokförsäljning- och signering följer efter presentationen.

Tis 17/1 kl 19-21:00. Fri entré

Caféet öppnar för mat och fikaservering kl 18:00. Njut av vår läckra soppa med bröd samt goda smörgåsar och kaffe/the före bokpresentationen.

Vad du kan förvänta dig

”Det här är en berättelse som funnits i mig under flera år. Först tänkte jag berätta den i serieform, det var också så jag började skriva den, som ett rent bildmanus. Men jag kände ganska snabbt att jag ville vara kvar i texten den här ­gången, fördjupa mig i karaktärerna och måla bilderna i ord i stället för i linjer.”

Världen Nina Hemmingsson tecknar i ord är en vanlig värld, full av den vanliga ­jakten på bekräftelse och kärlek. Men där finns också ett under­liggande hot, ett varsel om en annalkande ­katastrof mitt i radhusområdet. Det som hotar att explodera och rubba ordningen är en skapande kvinnas kamp för att få leva och verka, precis så som hon är. Utan att förställa sig.

I Rum utan titel lyfter Nina Hemmingsson med små medel och en precis och lyhörd prosa över sin bildvärld och sitt sound till text och bokstäver. En roman om en relations sammanbrott och en blivande konstnärs uppbrott.

Nina Hemmingsson (f. 1971) har ­sedan ­debuten Jag är din flickvän nu etablerat sig som en av ­Sveriges främsta serietecknare och ­bild­konst­närer. Hon har hittills ­publicerat tio serieböcker och en diktsamling och medverkat i ett otal tidningar och magasin.