Laddar Evenemang

Förstadens filmsalong: Amelie från Montmartre

Obs. Föranmälan el förköp krävs (senast dagen innan), se info nedan.

Äntligen öppnar vi åter dörrarna för Förstadens filmsalong där vi en gång i månaden visar en äldre film, ofta på klassisk 35 mm. Till detta serveras mat och dryck. Mitt i filmen har vi en liten paus då man kan hänga i caféet eller sitta kvar i salongen och prata med varandra.

Fredag 18/11 visas Amelie från Montmartre, Jean-Pierre Jeunets film som hade premiär i Sverige 12 oktober 2001. I huvudrollen ser vi Audrey Tautou. Amelie bor i Paris och lever i sin egna lilla värld. Hon arbetar på ett café och hyr en lägenhet. Livet verkar vara okej, fast kanske lite tråkigt eftersom hon är väldigt ensam. Men en dag finner Amelie ett skrin fyllt av barndomsminnen och hon beslutar sig för att hitta askens ägare. Livet för Amelie blir inte sig likt efter detta – och inte heller blir livet sig likt för några människor som kommer i hennes närhet.

Filmen gick segertåg genom festivaler i hela världen och hyllades av både kritiker och publik, en klassikerpärla vi nu erbjuder dig att åter se på duk – och vi visar den på 35 mm film!

Välkommen till första Förstadens filmsalong efter pandemin!
Fredag 18 november
Dörrarna öppnas kl 18.00 med hemlagad mat och dryck.
Filmstart: kl 19.00
Filmformat: 35 mm
Filmspråk: franska med svensk undertext
Filmlängd: 122 min (+ paus i mitten)
Entré: 80 kr (+ 20 kr för nya medlemmar)

För dig som använder Facebook finns denna kväll som ett event enkelt att sprida till någon du tror kan vara intresserad: Förstadens Amelie på Facebook.

Jean-Pierre Jeunet, Frankrike/Tyskland 2001, 122 min, 7 år, visas på 35 mm film, franska med svensk undertext

Fredag 18 november kl 18.00 med filmstart kl 19.00

Nytt
Du kan förköpa din biljett nedan fram till kl 19 kvällen före visningen. Är du inte medlem sedan tidigare väljer du biljettvarianten där medlemskap ingår. Då föranmälan är obligatorisk kommer du att få fylla i namn, mailadress och födelsedata för att köpet ska kunna genomföras. Du kan köpa max en biljett vid tillfälle, så ska du även köpa biljett om någon annan får du genomföra ett nytt köp och ange den personens uppgifter. Medtag giltig legitimation till visningen. Biljettförsäljningen stänger kl 19 kvällen före aktuell visning.
Du kan också istället såsom tidigare välja att enbart anmäla digbit.ly/forstaden senast kvällen före evenemanget och sedan betala biljett på plats. Den anmälan är inte bindande och du behöver inte anmäla dig igen om du redan är medlem.