Laddar Evenemang

Förstadens filmsalong: Sven Klangs kvintett

En gång i månaden visar vi en äldre film, ofta på klassisk 35 mm. Till detta serveras mat och dryck. Mitt i filmen har vi en liten paus då man kan hänga i caféet eller sitta kvar i salongen och prata med varandra.

Förstadens filmsalong har funnits många år och vi är glada över att kunna låta äldre titlar passera genom vår projektor några sköna fredagar varje år.

Det är en filmklubb. Föranmälan är obligatorisk och du anmäler dig enkelt här senast kvällen före evenemanget. Det är såklart inte bindande och du behöver inte anmäla dig igen om du redan är medlem.

Fredag 18/10 visas Sven Klangs kvintett av Stellan Olsson från 1976, den svenska bebopfilmen framför andra. Vi visar den hos oss som ett bidrag till vårt program under Stockholm Jazz Festival. Allt som händer hos oss under festivalens flagg har vi samlat i ett programblad som du hittar HÄR.

SVEN KLANGS KVINTETT
Året är 1958. Sven Klang, till vardags bilförsäljare, leder en liten dansorkester och engagerar en ny saxofonist, Lasse, som gör lumpen i stan. Lasse är musikaliskt överlägsen de andra och har spelat med berömda namn på Nalen i Stockholm. Han imponerar stort på de andra, men Sven är kallsinnig för nykomlingens idéer. Orkesterledaren har inget till övers för jazz utan vill ge publiken vad den vill ha, dansvänliga standardlåtar i konventionella arrangemang. Men för Lasse är musiken inte bara något man lirar, för honom är det ett sätt att leva.

Filmen spelades in 1976 och bygger ursprungligen på en pjäs av musikteatergruppen Oktober. Den har utsetts till en av de 25 bästa svenska filmerna genom tiderna av tidskriften FLM. Rollen som sångerskan Gunnel spelas av Eva Ramaeus från Fem myror… och i övriga roller ser vi bland annat Anders Granström, Christer Boustedt och Henric Holmberg. Vid Guldbaggegalan 1977 tilldelades kollektivet bakom filmen Juryns specialbagge.

Dörrarna öppnas kl 18.00 med hemlagad mat och dryck.
Filmstart: kl 19.00
Filmlängd: 114 min (+ paus i mitten)
Entré: 80 kr (+ 20 kr för nya medlemmar)
Åldersgräns: 18 år

FÖRSTADENS FILMSALONG HÖSTEN 2019
Fredag 20/9: Terminator 2 – Domedagen av James Cameron
Fredag 18/10: Sven Klangs kvintett av Stellan Olsson
Fredag 15/11: Tala! Det är så mörkt av Suzanne Osten som finns på plats vid visningen