Laddar Evenemang

Greta

Följ med Greta från tiden som ensam demonstrant på Mynttorget i Stockholm tills hon spände blicken i världens ledare och frågade ”How dare you?”

I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet. Frågan hon ställer till vuxenvärlden: Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan? Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse.

Teamet bakom dokumentärfilmen Greta har varit med sedan den där första dagen på Riksgatan då allt började.

Regissören Nathan Grossman (f.1990) gick ut tv-linjen på Stockholms Dramatiska Högskola 2015. Hans regidebut, dokumentärserien Köttets lustar, nominerades till bästa fakta/nyhetsprogram vid Kristallengalan 2018.

Obs! Vi kommer vid föreställningarna av Greta att inleda med en inspelad introduktion (15 min) från premiärvisningen, där Greta Thunberg, Ell Jarl, Alde Fermskog, Linna Gadde och Andreas Magnusson från Fridays for Future talar direkt till publiken.

Nathan Grossman, Sverige 2020, 116 min (15 min introduktion + 101 min film), barntillåten.

Visas söndag 22 november kl 17.15 (obs tiden!) och onsdag 25 november kl 19.30

BILJETTKÖP ONLINE

Säkra din plats genom att förköpa din biljett här!

För att möjliggöra rekommenderat avstånd mellan sällskap säljer vi i nuläget max 30 biljetter till vår salong med 100 platser. Samtliga 30 biljetter är möjliga att förköpa här och vi rekommenderar förköp. Om inte alla biljetter säljs online så släpps resterande på plats före aktuell föreställning.

I nuläget håller vi vårt café stängt men erbjuder ett begränsat utbud av snacks och dryck till försäljning före visningen. Dörren till salongen öppnar 15 minuter före aktuell filmstart.

Detta kan komma att förändras med kort varsel och andra arrangemang kan ha annan tid för öppning, så kolla gärna en extra gång vad som gäller inför ditt besök hos oss.

Kom i tid till din föreställning, kommer du efter start kan vi inte garantera din plats. Vi är en reklamfri biograf och vid biovisningar startar vi vanligen huvudfilmen på utsatt tid efter trailer för kommande filmer.

Köp biljett