Laddar Evenemang

Holy Spider (with English subtitles)

På begäran: lördag 4 februari kl 16.00 visas filmen med engelsk undertext!

Den prisade iransk-svensk-danske regissören Ali Abbasi (Gräns) levererar här en nervig thriller och en hård anklagelse mot ett samhälle där grov orättvisa är en del av vardagen.

En kvinnlig journalist beger sig till Mashhad, Irans heliga stad, för att undersöka en rad mord som skett under en kort tid. Gärningsmannen är övertygad om att han utför Guds verk genom att rensa gatorna från prostituerade kvinnor. Men ju närmare man kommer att avslöja mördaren, desto svårare blir det att skipa rättvisa eftersom allt fler hyllar honom som en hjälte.

Holy Spider är inspirerad av den verkliga ”Spider killer”, Saeed Hanaei, som under åren 2000 och 2001 brutalt mördade 16 kvinnor. Filmen är Danmarks Oscarbidrag och vann Bronshästen för Bästa film på Stockholms filmfestival i november 2022. Dessutom vann Zar Amir Ebrahimi pris för bästa skådespelerska på Cannes Filmfestival 2022 för sin huvudroll i Holy Spider. Filmen var också nominerad till festivalens finaste pris, Guldpalmen.

Ali Abbasi, Danmark/Tyskland/Sverige 2022, 1 h 57 min, 15 år

Visas söndag 22 januari kl 17.00 och onsdag 25 januari kl 19.30 (svensk undertext). Visas med engelsk undertext lördag 4 februari kl 16.00.

Förköp rekommenderas.

Köp biljett