Laddar Evenemang

Jazz: A Tribute to Charlie Parker 100 years

Charles ”Charlie” Parker Jr., även känd som Bird och Yardbird, var en amerikansk altsaxofonist och kompositör och anses vara en av de största inom jazzen genom tiderna. Han skulle ha fyllt 100 år i augusti i år, som i kvällens konsert hyllas av fyra av de främsta musikerna inom svensk jazz.

När Parker flyttade till New York 1939 kom han tillsammans med bland andra Dizzy Gillespie, Max Roach och Bud Powell utveckla bebopen. Han revolutionerade jazzen med sitt säregna sätt att spela, med toner som låg helt utanför de i swingen använda skalorna, men lyckades med okonventionella fraseringar få musiken att låta bra, trots att den musikteoretiskt var ”fel” enligt dåtida musikaliska normer. Charlie Parker gjorde även inspelningar med symfoniorkestrar, och hans stil påverkade såväl populär-som konstmusiken.

Line-up

Klas Lindqvist (sax), Stefan Gustavsson (piano), Hans Backenrothh (bas), Bengt Stark (trummor). Caféet öppet fr kl 18.

Fre 27/3 kl 19-22. Entré: 120 kr

OBS! Denna konsert ersätter den tidigare planerade Bernt Rosengren Quartet konserten då Bernt inte kommer att kunna delta. Vi vill försäkra allmänheten att Tellus följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer i samband med Covid-19.