Laddar Evenemang

Jazzsalong: Erik Söderlind, Niklas Fernqvist & Klas Toresson Trio

Konserten kommer att bjuda på allt från Beatles till såväl den amerikanska som svenska jazztraditionen – allting i tätt samspel med trion Niklas Fernqvist på kontrabas och Klas Toresson på sax.

Lör 6 maj kl 19-21:30 Entré: 150kr

Boka konsertbiljett (150 kr) och/eller 3-rätterssupé (175 kr) per sms på 073-1547856. Pensionärs och studentrabatt gäller, men måste förbokas via bokningsnummer ovan och betalas på plats. Konsertbiljett kan även förköpas här.

Caféet serverar supé och dryck från kl 17:00

Vad du kan förvänta dig

Erik Söderlind är en av Sveriges främsta jazzgitarrister med många prestigefulla stipendier och utmärkelser på sin meritlista, däribland Hagströmspriset, Alice Babsstipendiet och Guitar People’s Prize. Med sitt personliga och varma närmande till musiken har Erik utmärkt sig, dels med fem skivor i eget namn, dels i otaliga samarbeten med alltifrån Lisa Nilsson, Kjell Öhman, Svante Thuresson, Louise Hoffsten, och Magnus Lindgren. 2019 kom den kritikerrosade ”Plays McCartney” där han i egna arrangemang tog sig an Paul McCartneys musik på sologitarr.

Niklas Fernqvist, född 1987 i Uppsala, är en av landets mest anlitade och uppskattade kontrabasister. De senaste åren har han kunnat höras tillsammans med Isabella Lundgren, Lisa Nilsson, Joel Lyssarides, Karin Hammar, Viktoria Tolstoy, Ellen Andersson, Edda Magnason och många fler, samt på ett 30-tal skivinspelningar och i TV och radio.

Klas Toresson utmärker sig för sin varma ton och starka melodiska sinne, vilket gör att hans saxofonspel går rakt in i lyssnarens hjärta. Han har frilansat som jazzsaxofonist hela sitt vuxna liv, spelat med alla av de största på den svenska jazzscenen och turnérat världen över.

Förköp rekommenderas.

Köp biljett