Laddar Evenemang

Klimatprepping – hur hanterar vi ett förändrat klimat?

Är du orolig över klimatförändringar och vill göra något? Eller vill du veta mer om klimatförändringar och hur du kan agera för att mildra och hantera effekterna av de värsta katastroferna?

I samarbete med Preppa Tillsammans Hägersten och anordnar vi en temadag med föreläsningar och samtal med klimatfrågan i fokus.

Program

Vi öppnar kl 12.30

12.45 Klimatförändringarna – är det kört?
Det börjar bli uppenbart att vi inte kommer att klara 2 graders-målet. Vad innebär en 3-5 graders höjning? Kan vi göra något eller är det kört?
Samtal mellan Jonathan Jeppson (nyhetschef på Aftonbladet och som snart kommer ut med boken Åtta steg mot avgrunden – Vårt framtida liv på planeten) och Herman Geijer (från Preppa Tillsammans Hägersten).

13.45 Odla ihop – kan stadsodling vara krisförberedelse?
Om hur vi i städerna kan öka nivån av självförsörjning och lära oss odla med andra.
Jenny Salmson (från Odla ihop) i samtal med Malin Khoso (stadsodlare från Preppa Tillsammans Hägersten).

14.45 Från klimatångest till handlingskraft
Klimatångest är en sund reaktion på en allvarlig situation, och kan ofta innehålla känslor som oro, ilska och handlingsförlamning. Det bästa sättet att hantera de här känslorna är genom gemenskap, hopp och storskalig handling för en systemförändring.
Föreläsning med Karin Kali Andersson är leg psykolog, permakulturdesigner, miljöaktivist och författare till den aktuella boken Klimatpsykologi.

Efter de tre föredragen och samtalen stannar de som vill och diskuterar vidare vad vi kan göra för att hindra och hantera olika typer av klimatförändringar.

Du hittar facebookeventet för temadagen HÄR.

Temadagen är ett samarbete mellan Biocafé Tellus, ABF Stockholm och Preppa Tillsammans Hägersten.

—–

Preppa tillsammans Hägersten startade som en studiecirkel hos oss hösten 2018. De träffas varannan vecka och pratar om hur man kan hantera en kris tillsammans, diskuterar olika scenarion och om hur man kan vara en resurs för lokalsamhället om något oväntat händer.