Laddar Evenemang

Loranga, Masarin & Dartanjang

En massa träd! Eller vänta, där är också några hus. Ja, sju stycken närmare bestämt. Och där bor Loranga, Masarin och Dartanjang. Loranga är världens bästa pappa, han älskar musik och vill inte ödsla tid på att arbeta – istället vill han ha tid att leka med sin son Masarin. Och då kan det bli en massa galna upptåg!

Ja, det är ett knasigt gäng som hittar på tokiga saker tillsammans. Ibland spelar Loranga och Masarin hockey med sopkvastar och kanelbullar och ibland kommer farfar Dartanjang på besök (ja, han bor annars i vedboden för han är så rädd för baciller). I ladan bor tigrar, garaget förvandlas till simbassäng och på sophögen sover giraffen. Farfar är lite förvirrad och kan emellanåt tro att han är bagare, rörmokare eller läkare. ”Vad tror han att han är idag, när man fått hopphjärta och allting!” undrar Loranga.

Följ med på detta färgsprakande äventyr på din kvartersbiograf i Midsommarkransen!

Berättelsen baseras på Barbro Lindgrens populära och älskade böcker från 1969 (Loranga, Masarin & Dartanjang) och 1970 (Loranga, Loranga). Figurerna har fått nytt animerat liv med röster av bland andra Dan Ekborg, Gösta Ekman och Ludvig Dietmann. Filmen är regisserad av Igor Vejsjtagin med manus av Ulf Stark som även gör rösten som korvgubben.

Barbro Lindgrens älskade böcker om Loranga, Masarin & Dartanjang har blivit en härligt medryckande film om vad som är viktigt i livet, om hur en förälder skall vara, om vikten av att leka tillsammans. (Ur inledningen på Svenska Filminstitutets filmhandledning.)

Livet är lyckligt, det är vackert väder, det finns inga måsten och till och med bovarna är egentligen snälla. Finns det någon film som kan kallas feelgood-film så är det den här. // Det här är en helt galen film. Se den! (Recension i barnsidan.se)

Igor Vejsjtagin, Sverige/Ungern 2005, 0.54 h, barntillåten, biljettpris: 40 kr

Visas söndag 29 januari kl 15.00.

Förköp rekommenderas.

Köp biljett