Laddar Evenemang

Lupin III: Slottet i Cagliostro

Återupplev Hayao Miyazakis kultklassiker på stor duk i nyrestaurerat 4K inför 45-årsjubileet. Lupin III: Slottet i Cagliostro är Miyazakis regidebut.

I slutet av karriären stöter mästertjuven Lupin den tredje på problem efter sin senaste och största kupp. Det som skulle ha varit massor med pengar från ett nationellt kasino visar sig vara skickligt förfalskade sedlar!

Tillsammans med sin kumpan Jigen beger sig Lupin till det fjärran furstendömet Cagliostro för att utkräva hämnd. Men allt går inte som planerat; de möter Clarisse, en prinsessa i trångmål som är tvungen att gifta sig med den lömska greve Cagliostro mot sin vilja.

Att rädda henne visar sig bli besvärligt, för Lupin och Jigen – tillsammans med Lupins nyckfulla ex-flickvän Fujiko och fäktaren Goemon – måste kämpa sig fram genom ett slott fyllt av fällor, en dödlig fängelsehåla och en arme av yrkesmördare! Kan Lupin rädda flickan, undvika att bli fasttagen av sin ärkefiende kommissarie Zenigata och hitta den hemliga skatten på Slottet i Cagliostro?

Idag öppnar caféet kl 16.30 med smörgåsar, fika och snacks. Såklart får man även ta med det man handlar in i salongen. Från kl 18.45 serveras även soppa.

Hayao Miyazaki, Japan 1979, 1 h 40 min

Visas torsdag 18 april kl 17. Filmen visas på japanska/engelska/franska med svenska undertexter.

Förköp rekommenderas.

Köp biljett