Laddar Evenemang

Minari

Sexfaldigt Oscarsnominerade Minari är en ömsint berättelse om hur såväl växter som människor försöker rota sig och hitta hem på okänd mark.

Jacob och Monica lämnade Korea för möjligheternas land USA, och har tillbringat några motiga år i Kalifornien där barnen Anne och David tillkommit. Nu går familjens flyttlass till Arkansas landsbygd, där Jacob vill försöka sig på att odla koreanska grönsaker. Monica gillar inte sin nya tillvaro i en sliten gammal villavagn, och ser fram emot att hennes mamma Soonja snart ska komma från Korea för att bo hos dem. Det visar sig att rappkäftade Soonja med sina egenheter ibland är till mer besvär än hjälp, och sjuårige David tycker ofta mormor är pinsamt koreansk. Men den amerikanska vischan är en främmande värld där en udda familj kan svetsas samman för att de är annorlunda, samtidigt som de hittar oväntade vänner på vägen.

Regissören Lee Isaac Chungs ambition har varit att göra en självbiografisk film om 80-talets Arkansas. Filmen kammade hem en Golden Globe för bästa icke-engelskspråkiga film och Yuh-Jung Youn (som spelar mormodern Soonja) belönades med en Oscar för bästa kvinnliga biroll.

Lee Isaac Chung, USA 2020, 115 min, 11 år

 

Visas söndag 20 juni kl 19.30 och torsdag 24 juni kl 19.30.

Biljettsläpp (max 25 biljetter per visning) sker måndag 14 juni kl 12.00.

BILJETTKÖP ONLINE

Max 25 besökare i salongen. Förköp rekommenderas.

Köp biljett