Laddar Evenemang

MLK/FBI

En dag fick Martin Luther King Jr. och hans hustru Coretta Scott King ett paket levererat till sitt hem i Atlanta. Sändningen innehöll flera ljudinspelningar som sades vara sexuella möten den världsberömde pastorn haft med olika kvinnor. Med fanns även ett brev som uppmanade honom, medborgarrättsaktivisten och fredspristagaren, att ta sitt eget liv.

Martin Luther King Jr. var en av, om inte den allra största medborgarrättskämpen i 1900-talets Amerika. Han enade folket i protester och marscher. Men mot sig hade han inte bara förlegade lagar och en privilegierad befolkning, utan även FBI. MLK/FBI avtäcker de dokument som nyligen upptäckts inom FBI, och avslöjar med högkvalitativt arkivmaterial hur den federala polismyndigheten motarbetade Martin Luther King Jr. och hela medborgarrättsrörelsen.

Dokumentären skildrar FBI:s utredning av King från 1955 fram till att han blev skjuten på en hotellbalkong 1968 och är regisserad av Sam Pollard. Samma man som gjort de senaste årens mer omtalade dokumentärer om prominenta afroamerikaner: Sammy Davis Jr.: I’ve gotta be me (2017) och Mr Soul! (2018).

Sam Pollard, USA 2020, 104 min, 15 år

Visas söndag 28 februari kl 17.15 och onsdag 3 mars kl 19.30. Filmen visas med svensk undertext.

Biljetter köps online här på sidan från måndag 22 februari kl 12.

Förköp rekommenderas.

Köp biljett