Laddar Evenemang

Nomadland

I Nomadland får vi följa Fern (Frances McDormand), en kvinna som efter den ekonomiska kollapsen i den lilla staden på Nevadas landsbygd, packar sin bil och ger sig ut på vägarna som en modern nomad för att upptäcka livet utanför det konventionella samhället. I filmen träffar vi verklighetens nomader, Linda May, Swankie och Bob Wells som blir Ferns mentorer och vänner under hennes utforskning av det vida landskapet i västra USA.

Filmen är till lika delar ett intimt karaktärsporträtt som en vidsynt skildring av vår tids USA. En film om att köra långt bort för att hitta hem, ett filmhantverk om själens behov av att fortsätta framåt för att återfå framtidstron.

Nomadland har sex Oscarsnomineringar inför galan i april, bl.a. i kategorierna bästa film, bästa manus och bästa kvinnliga huvudroll. Filmen har redan belönats med Guldlejonet på filmfestivalen i Venedig och två Golden Globes i kategorierna bästa drama och regissör.

Regissören Chloé Zhao står också för manuset, klippningen och produktionen av denna film.

Chloé Zhao, USA/Tyskland 2020, 107 min, barntillåten

Visas söndag 4 april kl 17.00 och onsdag 7 april kl 19.30.Filmen visas med svensk text.

Extra visningar: söndag 11 april, onsdag 14 april och torsdag 15 april kl 19.30. Biljettsläpp (max 8 biljetter) till dessa visningar sker måndag 5 april kl 12.00.

Förköp rekommenderas.

Köp biljett