Laddar Evenemang

Om jag säger Om: En hyllning till Boris Vian

”Om jag säger Om” är en resa i en poetisk och surrealistisk värld skapad utifrån franska författaren och musikern Boris Vians verk. Föreställningen blandar video, teater och livemusik och iscensätter kampen mellan livskraft och kärlek och mänsklighetens absurda drift att skapa sin egen undergång, förtryck och krig.

10 mars 2020 skulle Boris Vian fyllt 100 år vilket uppmärksammas stort i Frankrike. I Sverige är han mest känd för romanen ”Dagarnas skum” och sången ”Le Déserteur” som översatts av Lars Forsell till ”Jag står på ett torg”, och sjungits av många, som Cornelis Vreeswijk eller Joan Baez.
Föreställningen produceras i samarbete med Stockholms Stadsbibliotek med stöd av Musikverket och Kulturrådet.

I projekten samarbetar Ça va jaser med tonsättaren Leif Jordansson och konstnären Colin Raff.
iLl
Berlinbaserade konstnären Colin Raffs skapande ligger utanför avgränsade genre, och inspireras av teckning, collage, film, videokonst, skräck, pop‐art men även av klassikt måleri. Hans skapande kopplat till internet och digitala medier där han möter stor del av sin publik.

Leif Jordansson är en etablerad tonsättare med lång erfarenhet av teater och filmmusik. Hans arbete utforskar ofta ett möte mellan olika konstformer
Ça va jaser knyter an till den franska sång-traditionen från 20-talets tango och musette till jazz via Serge Gainsbourg, Edith Piaf, Jacques Brel, Leo Ferré och svängiga Charles Trenet för att bara nämna några av dem.

Line-up

Yann Le Nestour – text, sång, klarinett
Mara Peiseniece – accordion
Anna Petraskevica – flöjt, basflöjt
Jesper Kviberg – slagverk
Mats Dimming – kontrabas

Caféet med matservering öppnar kl 18. Boka per sms på 073-1547856 då max 30 personer släpps in i salongen.

Tis 3/11 kl 19-22. Entré: 150 kr