Laddar Evenemang

Jazz: Pilot

Nu är det åter dags att segla ut på öppet vatten i stiltje, kuling och storm. För ett år sedan hade musikgruppen PILOT sin premiärspelning hos oss, en magisk afton med nyskriven melodisk jazz med inspiration av båtliv, skärgård och hav.

Under sommaren är kompositören och gitarristen Johan Grim gärna på sjön och tillbringar en stor del av sin tid på sin segelbåt mellan olika skärgårdsöar och längst kustremsan nedåt landet. Det är lite frustrerande när man både vill spela samtidigt som man vill vara ute med båten. Men sen på hösten kommer det fram en massa låtar som har legat och plaskat under sommaren i väntan på att komma i land. Ja, det bubblar upp en massa låtar när man varit ute på sjön, säger Johan som komponerar låtar inspirerade av seglarlivet med toner sprungna ur havets stilla och våldsamma kraft.

På grund av corona-läget har det inte varit möjligt att repetera så mycket som gruppen önskat under våren och sommaren. Men när man sitter självisolerad och jobbar på distans har det också funnits utrymme att tränga djupare in i konsten. Det har varit en kreativ period då det varit möjligt att nörda in sig i musiken, gamla låtar har fått nytt liv och nya låtar har vuxit fram ur djupet, säger Johan.

På scen möter vi denna lördag Johan Grim (komposition, gitarr) tillsammans med Jens Nilsson (saxofon), Carolina Setubal (bas) och Tomas Norberg (trummor). De låter oss gunga med i vågorna av blå toner i spännande improvisationer med inslag av americana, folkmusik, funk och blues i en blandning av nya variationer av gamla låtar och helt nya stycken sprungna ur isoleringens svallande vågor.

När Johan gick på Musikhögskolan i Stockholm i början av 2000-talet arbetade Tomas Norberg där. Sedan gick Tomas själv på skolan och är nu verksam på bland annat Afrobeat Dance Explosion. När Johan var inne på att bilda ett nytt band ännu förra året dök Tomas lägligt upp på trummor på Africa Jazz Club en kväll och så blev han en del av den nyskapade gruppen.

Sedan några år tillbaka har Johan spelat med saxofonisten Jens Nilsson i olika konstellationer, de gillar samma influenser och har spelat tillsammans på bland annat Africa Jazz Club. De lärde känna varandra då Jens tidigare spelade med Johans bror och när han sedan flyttade från Göteborg till Stockholm visade det sig att han då blev granne med Johan i Södertälje.

Även bandets nytillskott basisten Carolina Setubal har ofta spelat på Africa Jazz Club. För några år sedan kom hon som utbytesstudent från Brasilia till musikhögskolan i Örebro. Efter studierna blev hon kvar i Sverige och har nu flyttat till Årsta. Carolina spelar i många sammanhang och detta är hennes premiärspelning tillsammans med Johan, Tomas och Jens på scen.

Senare under året spelar bandet in sin första skiva som kommer ut i början av nästa år. Där vill vi precis som ikväll finna nya variationer av äldre låtar kombinerat med årsfärska stycken komponerade i distanserad kärlek till seglatsens samspel och frihet och till livet.

Välkomna till en magisk afton med instrumentella jazzvariationer som tar dig ut på öppet vatten!

Vi säljer max 30 biljetter till vår salong med 100 platser för att gott avstånd ska kunna hållas mellan varandra under spelningen. Det går att förköpa sin biljett här nedan om man vill vara säker på sin plats men resterande biljetter säljs också på plats en timme före konserten då även vårt café öppnar. Vegetarisk lasagne och vegansk soppa, mackor, fika och snacks serveras tillsammans med kaffe, läsk och juice och vi utökar vår folkölsbar för kvällen.

Har du inte varit hos oss tidigare? Biocafé Tellus ligger 2 minuters promenad från T-bana: Midsommarkransen, adress: Vattenledningsvägen 46.

Välkommen till Biocafé Tellus – din musikscen i Hägersten!

Caféet öppnar kl 18 med biljetter och servering.

Lördag 26 september kl 19.00. Entré: 60 kr

BILJETTKÖP ONLINE

För ordinarie biovisningar och vissa andra event kan biljetter förköpas, bland annat till denna föreställning.

Vi har 100 platser i salongen. För att alla ska kunna sitta med erforderligt avstånd till varandra har vi valt att tillåta max 30 besökare. Samtliga 30 biljetter är möjliga att förköpa här. Resterande biljetter släpps på plats en timme före start då också internetförsäljningen stängs.

Kom i tid till din föreställning, kommer du efter start kan vi inte garantera din plats. Vi är en reklamfri biograf och vid biovisningar startar vi vanligen huvudfilmen på utsatt tid efter trailer för kommande filmer.

Köp biljett