Laddar Evenemang

Swing Magnifique

Jazz i Django Reinhardts anda. Standards, franska schlagers, intensivt sväng och lekfulla eldiga solon. Klassisk sättning, 2 akustiska gitarrer, violin och kontrabas, nu förstärkt med sång.

Line-up

Josefin Peters – sång
Tom Buhre – gitarr
Filip Magnusson – violin
Åke Jonsson – gitarr
Filip Berglund – kontrabas

Stockholms bandet SWING MAGNIFIQUE har länge varit ett av de flitigast anlitade och mest uppskattade banden inom Jazz Manouche/Gypsy Swing, den europeiska jazzstil som främst förknippas med den legendariska belgisk-franska gitarristen Django Reinhardt (1910-1953) och hans grupp Quintette du Hot Club de France, som han bildade i Paris 1934 tillsammans med violinisten Stéphane Grappelli.

Jazz Manouche är vanligtvis instrumental men det har Swing Magnifique ändrat på: Med en sångerska i bandet består repertoaren delvis av vokala versioner av standards och franska schlagers som till viss del är hämtad från Djangos klassiska inspelningar, men låtar skrivna av Djangos nutida efterföljare samt en och annan egen komposition har också sin givna plats.

Allt framförs naturligtvis i Django Reinhardts omisskännliga stil där intensivt sväng och lekfulla, eldiga solon samsas med romantiskt vemod och där den viktigaste ingrediensen är energi. Vår idé är att undvika alltför långa solon utan istället fokusera på bra låtar. Det här är musik som det är svårt att inte beröras.

För att få det rätta, autentiska soundet har Swing Magnifique den klassiska sättningen för Jazz Manouche, dvs. två akustiska gitarrer, violin och kontrabas.

Swing Magnifique bildades 2007 och är ett mycket erfaret band inom genren.
Förutom att ha spelat många svenska jazzklubbar har Swing Magnifique sedan starten bl.a. spelat på den svenska Djangofestivalen organiserad av Svenska Django Reinhardt Sällskapet inte mindre än sex gånger, framträtt på Stockholms Kulturfestival 2016 (tema: Frankrike), flera gånger spelat på events arrangerade av franska ambassaden, uppträtt under Stockholm Jazz Festival ett flertal gånger, samt spelat på Sweden Days i Sankt Petersburg, Ryssland.

Musik, videor och foton med Swing Magnifique finns på hemsidan, www.swingmagnifique.com.

Caféet med mat och dryck öppnar kl 18.

Lör 19/9 kl 19. Entré: 120 kr

BILJETTKÖP ONLINE

Säkra din plats genom att förköpa din biljett här!

För att möjliggöra rekommenderat avstånd mellan sällskap säljer vi i nuläget max 30 biljetter till vår salong med 100 platser. Samtliga 30 biljetter är möjliga att förköpa här och vi rekommenderar förköp. Om inte alla biljetter säljs online så släpps resterande på plats före aktuell föreställning.

I nuläget håller vi vårt café stängt men erbjuder ett begränsat utbud av snacks och dryck till försäljning före visningen. Dörren till salongen öppnar 15 minuter före aktuell filmstart.

Detta kan komma att förändras med kort varsel och andra arrangemang kan ha annan tid för öppning, så kolla gärna en extra gång vad som gäller inför ditt besök hos oss.

Kom i tid till din föreställning, kommer du efter start kan vi inte garantera din plats. Vi är en reklamfri biograf och vid biovisningar startar vi vanligen huvudfilmen på utsatt tid efter trailer för kommande filmer.

Köp biljett