Laddar Evenemang

Tellus 100 år: Äta sova dö

Snart är det 100 år sedan den allra första filmvisningen hölls hos oss. I november 1920 fick publiken för första gången kliva in i salongen och möta en magisk värld på duken. Vi laddar inför höstens stora kalas men vill fira vårt 100 års-jubileum hela året på lite olika sätt och vi börjar smått redan nu.

En gång i månaden kommer vi att visa en väl utvald film ur filmhistorien och denna kväll tillägnas en film från 2010-talet. Nästa månad visar vi en film från 2000-talet och tillsammans klättrar vi sedan tillbaka i tiden så att vi till hösten landar i den tidsperiod då biografen öppnade på Vattenledningsvägen. Följ oss med i historien tillbaka till där allting började för 100 år sedan.

Äta sova dö av Gabriela Pichler hade premiär 2012. Berättelsen om Rasa som varslas från sitt jobb på fabriken är Pichlers långfilmsdebut och vann inte mindre än fyra Guldbaggar: bäst manus, bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi och bästa film. Filmen vann fler festivalpriser runt om i världen och blev utnämnd till Sveriges Oscarsbidrag. Publiken hyllade filmen och vi tycker det nu är dags att igen låta filmen glöda med sin energi på filmduken – och vi hoppas att ni känner er redo att se den igen eller kanske se den för första gången? Vi är peppade!

Caféet öppnar kl 18, filmen startar kl 19 och biobiljetten kostar denna gång endast 50 kr.

Vill ni joina eventet på facebook så hittar ni det här: facebookevent

Tisdag 21 januari kl 19.00. Biljettpris: 50 kr

BILJETTKÖP ONLINE

För ordinarie biovisningar och vissa andra event kan biljetter förköpas, bland annat till denna föreställning.

Vi har 100 platser i salongen men enligt nu gällande direktiv får max 50 personer samlas. För att besökare ska kunna sitta med erforderligt avstånd till varandra i salongen har vi dock i nuläget valt att tillåta max 30 besökare. 20 biljetter läggs upp till möjligt förköp här och resterande biljetter släpps på plats en timme före visning då också internetförsäljningen stängs.

Biljettköpet är bindande och kan inte ångras eller ändras. Kom i tid till din föreställning, kommer du efter start kan vi inte garantera din plats. Vi är en reklamfri biograf och vid biovisningar startar vi vanligen huvudfilmen på utsatt tid efter trailer för kommande filmer.

Köp biljett