Laddar Evenemang

Tellus 100 år: Här har du ditt liv

I vår vandring bakåt i filmhistorien visar vi nu Jan Troells sensationella långfilmsdebut Här har du ditt liv. Troell regisserade, fotograferade, klippte och skrev manus efter Eyvind Johnsons romansvit Romanen om Olof och filmen hade premiär 1966.

Snart är det 100 år sedan den allra första filmvisningen hölls hos oss. I november 1920 fick publiken för första gången kliva in i salongen och möta en magisk värld på duken. Vi laddar inför höstens stora kalas men vill fira vårt 100 års-jubileum hela året på lite olika sätt och vi börjar smått redan nu under våren.

En gång i månaden visar vi en väl utvald film ur filmhistorien. I januari visades Gabriela Pichlers Äta Sova Dö från 2012 som första titel i denna serie och som representant för förra decenniet, i februari Tillsammans av Lukas Moodysson från 2000-talet och i mars kläddes duken av Jane Campions En ängel vid mitt bord som symbol för 1990-talet. April gav oss Min sköna tvättomat av Stephen Frears från 80-talet och i mitten av maj visade vi filmen om Tältprojektet av Christina Olofson och Göran Du Rees: Tältet – vem tillhör världen? från 70-talet. Denna kväll visar vi Jan Troells Här har du ditt liv från perioden 1960-69. Tillsammans klättrar vi sedan vidare tillbaka i tiden så att vi till hösten landar i den tidsperiod då biografen öppnade på Vattenledningsvägen. Följ oss med i historien tillbaka till där allting började för 100 år sedan.

Här har du ditt liv

Året är 1914 och vi möter 14-årige Olof Persson som lämnar sin fosterfamilj i Norrbotten för att skaffa sig ett arbete. Med första världskriget i kulissen följer vi honom genom timmerflottning, tegelbruk, sågverk, affischer och karameller; vi ser valkar i händerna, flaskan och läslustan. Vi finner Olof som biografarbetare och vid järnvägens lokstallar, i kärlek uppvaknande och alltjämt med ett växande intresse för politik.

För filmen emottog Troell bland annat tre utmärkelser i Berlin och en Guldbagge för bästa regi och den är omtalad som en av de mest betydande samhällsskildringar inom svensk film.

Jan Troell, Sverige 1966, 169 min, 15 år.

Varmt välkomna att fira tillsammans med oss bakåt i tiden fram till vår födelsedag i november!

Caféet öppnar kl 18 (med begränsat utbud), filmen startar kl 19 och biobiljetten kostar denna gång endast 50 kr. I nuläget har vi valt en maxgräns om 30 besökare för att alla ska kunna hålla gott avstånd till varandra i vår salong med 100 platser.

Förköpsbiljetterna (20 st) är slutsålda men vi släpper ytterligare 10 biljetter på plats på bion då vi öppnar kl 18 ikväll. Filmen startar sedan kl 19.

Här är eventet för visningen på Facebook, bjud gärna in någon ni tror är intresserad: Facebook-event.

Välkomna till er 100-åriga biograf i Hägersten, välkomna till Kransen hela året!

Filmen visas tisdag 9/6 kl 19.00. Biljettpris: 50 kr

BILJETTKÖP ONLINE

För ordinarie biovisningar och vissa andra event kan biljetter förköpas, bland annat till denna föreställning.

Vi har 100 platser i salongen men enligt nu gällande direktiv får max 50 personer samlas. För att besökare ska kunna sitta med erforderligt avstånd till varandra i salongen har vi dock i nuläget valt att tillåta max 30 besökare. 20 biljetter läggs upp till möjligt förköp här och resterande biljetter släpps på plats en timme före visning då också internetförsäljningen stängs.

Biljettköpet är bindande och kan inte ångras eller ändras. Kom i tid till din föreställning, kommer du efter start kan vi inte garantera din plats. Vi är en reklamfri biograf och vid biovisningar startar vi vanligen huvudfilmen på utsatt tid efter trailer för kommande filmer.

Köp biljett