Laddar Evenemang

Tellus 100 år: Tältet — vem tillhör världen?

Vi visar Tältet — vem tillhör världen? av Christina Olofson & Göran Du Rees – en skildring av Tältprojektet, som en del av vandringen mot vårt 100 års-kalas i höst!

Snart är det 100 år sedan den allra första filmvisningen hölls hos oss. I november 1920 fick publiken för första gången kliva in i salongen och möta en magisk värld på duken. Vi laddar inför höstens stora kalas men vill fira vårt 100 års-jubileum hela året på lite olika sätt och vi börjar smått redan nu under våren.

En gång i månaden visar vi en väl utvald film ur filmhistorien. I januari visades Gabriela Pichlers Äta Sova Dö från 2012 som första titel i denna serie och som representant för förra decenniet, i februari Tillsammans av Lukas Moodysson från 2000-talet och i mars kläddes duken av Jane Campions En ängel vid mitt bord som symbol för 1990-talet. För en månad sedan visades Min sköna tvättomat av Stephen Frears från 80-talet och denna kväll visar vi en film från perioden 1970-79. Tillsammans klättrar vi sedan vidare tillbaka i tiden så att vi till hösten landar i den tidsperiod då biografen öppnade på Vattenledningsvägen. Följ oss med i historien tillbaka till där allting började för 100 år sedan.

Varmt välkomna att fira tillsammans med oss bakåt i tiden fram till vår födelsedag i november!

Tältet — vem tillhör världen? av Christina Olofson & Göran Du Rees från 1978 speglar det stora Tältprojektet när några fria teatergrupper åkte runt i Sverige och spelade upp viktiga scener ur den svenska arbetarklassens historia. I filmen blandas avsnitt från föreställningarna med arkivmaterial och dokumentära inslag från 1970-talets Sverige.

Caféet öppnar kl 18 (med begränsat utbud), filmen startar kl 19 och biobiljetten kostar denna gång endast 50 kr. I nuläget har vi valt en maxgräns om 30 besökare för att alla ska kunna hålla gott avstånd till varandra i vår salong med 100 platser. Det finns 20 biljetter till förköp (här nedan) och resterande (minst) 10 biljetter säljs på plats på bion en timme före visningen.

Facebookevent för denna visning hittar ni här: FB-event

Välkomna till er 100-åriga biograf i Hägersten, välkomna till Kransen hela året!

Filmen visas tisdag 19/5 kl 19.00. Biljettpris: 50 kr

BILJETTKÖP ONLINE

För ordinarie biovisningar och vissa andra event kan biljetter förköpas, bland annat till denna föreställning.

Vi har 100 platser i salongen men enligt nu gällande direktiv får max 50 personer samlas. För att besökare ska kunna sitta med erforderligt avstånd till varandra i salongen har vi dock i nuläget valt att tillåta max 30 besökare. 20 biljetter läggs upp till möjligt förköp här och resterande biljetter släpps på plats en timme före visning då också internetförsäljningen stängs.

Biljettköpet är bindande och kan inte ångras eller ändras. Kom i tid till din föreställning, kommer du efter start kan vi inte garantera din plats. Vi är en reklamfri biograf och vid biovisningar startar vi vanligen huvudfilmen på utsatt tid efter trailer för kommande filmer.

Köp biljett