Laddar Evenemang

Vävkonsert — INSTÄLLT

Detta evenemang är inställt.

Föreställningen väver sig kring ett antal bildvävar med författar-och konstnärsporträtt till vilka tonsatta texter och dikter framförs i en levande föreställning med influenser från folkmusik, klassiskt och jazz.

Vävarna är huvudsakligen gjorda av återbrukat material och de texter som framförs kan också ses som ett slags återbruk av ideer som behöver komma fram i dagsljusets allmänna samtal igen: såsom bildning istället för statistik och korvstoppning, eftertankar om folkhemmets fram-och baksidor, vår förmåga till inkännande, samt behovet av att manifestera tankar i marginalen där det udda får komma till tals.

Exempel på porträtterade författare/konstnärer: Ellen Key folkbildare och ideolog. Den psykiskt sköre tuschtecknaren Ingemar Willgert. Bengt Lundin, gammal skådespelare och en av grundarna till teatergruppen Narren. Målaren Gudrun Key-Åberg, i vilkens måleri ögonbedövande färgklanger skildrar maktlösa bondefigurer och storslagna älgar. Här i Gudruns manifest om konstens frihet.

Föreställningen tar cirka en timme och vi har med vävar som en i taget hängs upp på en ställning/alt på väggen bakom. Programmet är vitalt och levande och innehåller också små presentationer av vävarna mellan musikstyckena.

Astrid Bäckström har vävt bildvävarna och Håkan Johansson komponerat musiken. Astrid Bäckström, Håkan Johansson och Mikael Lönnbjer dragspel, fiol, xylofon, röst, dikt.

Lör 28/3 kl 19. Entré 100 kr