Laddar Evenemang

Vernissage – En sten föll från mitt bröst av Katarina Wos

VERNISSAGE/FOTOUTSTÄLLNING: En sten föll från mitt bröst” av Katarina Wos

Vi har alla haft perioder när något tynger oss, en ångest, ett problem eller bara nedstämdhet. Känslan då vi hittar en lösning och tyngden lättar vill jag fånga och bevara. En lättnad som får stenar att lyfta.

Jag har haft några riktigt tuffa år bakom mig med skilsmässa och depression. Ett tag höll min ångest på att äta upp mig inifrån tills jag fick nog av mina demoner. Jag började då jobba aktivt med mina tankar för att få bukt på de destruktiva tankebanorna. En dag kändes det som stenar lossnade ifrån mitt bröst. Bit för bit började pusselbitar falla på plats och jag började få ordning på mitt liv. När känslan av stenar som lossade kom, började jag mitt
fotoprojekt ”En sten föll från mitt bröst” år 2020 med förhoppning att inspirerar andra med känslan att det kommer att lösa sig. Inget varar för evigt så det gäller att både ta till vara på ljuspunkterna i livet och inte fastna i det mörka.Man kan inte alltid styra vad som händer i sin omgivning, men man kan styra hur man reagerar på den.

Om Katarina Wos

Jag är född 1980 i Stockholm med polska rötter och bor i Örnsberg sedan 2010. Jag studerade foto på Kulturama och i Polen på ASP Gdansk, Konsthögskola i Polen. 2017-2022 arbetade jag på Expressbild där jag fotade barn på skolor och idrottsföreningar, djur i djuraffärer, barn på varuhus och företagsporträtt. Nu jobbar jag med mina egna fotoprojekt och i en butik med konstnärsmaterial.

Lör 11/3 kl 12-16. Fri entré

Utställningsperiod 11/3-14/4