Tellus 100 år

Snart är det 100 år sedan biografen på Vattenledningsvägen för första gången öppnade sina portar. I november 1920 fick publiken för första gången kliva in i salongen och möta en magisk värld på duken.

År 1986 övertogs driften av en ideell kulturförening och än idag är det denna förening som driver verksamheten. Vi serverar ett blandat program av film, musik, konst, litteratur osv. och vi har sett fram emot jubileumsåret. Men detta år blev – som ni förstår – inte riktigt som vi tänkt oss.

Det stora jubileumsfirandet har vi valt att flytta till framtiden, tills det är möjligt för alla oss som jobbar ideellt inom föreningen att fira tillsammans med er.

Men en del firande har det ändå blivit. Sedan årets början har vi en gång i månaden visat en film under flaggen Tellus 100 år, där vi vandrat bakåt i filmhistorien för att i november landa i 1920-talet i den tid då allt en gång började. Tisdag 20/10 visar vi Cykeltjuven från 40-talet och i november öppnar vi upp för två Chaplinfilmer att avsluta serien. Tisdag 17/11 visas Stadens ljus och fredag 20/11 Chaplins pojke.

Det finns jubileumskassar och jubileumsmuggar till försäljning i vårt café. Muggarna är röda och kassarna finns i svart och rött både med jubileumslogga och vår vanliga logga. Rätt så snygga, om vi får säga det själva 🙂

Höstens programblad finns att hämta hos oss och vill ni hellre ha det digitalt så finns det HÄR och det sträcker sig fram till och med november. För de tider vi visar film står i det programbladet endast ”Film” i oktober och november. I coronatid har många filmer osäkra premiärdatum, varför vi valt att ha en mer flexibel programsättning vilket samtidigt innebär mer aktuella filmer. Vi sätter våra filmer med 2-3 veckors framförhållning så ni får hålla koll här på hemsidan vad som visas. Och följ oss gärna på Facebook och Instagram för att hålla er uppdaterade.

Coronaanpassad höst

Vi håller oss uppdaterade om situationen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Till våra evenemang säljer vi max 30 biljetter till vår salong med 100 platser – för att gott avstånd ska kunna hållas. Vi har utökat våra städrutiner, på våra toaletter finns tvål och vatten och vi har rustat oss med plexiglas i bardisken och handsprit i lokalerna. Känner vi oss sjuka eller är i riskgrupp håller vi oss hemma, och vi önskar att ni gör likadant. Och vi hoppas att ni som kommer till oss kan känna er trygga i vår verksamhet. Vi ser fram emot en trevlig höst tillsammans med er!