Om Tellus

Om Tellus

Fakta om Tellus
Biocafé Tellus är en kvartersbiograf från 1920 som sedan 1986 drivs av en ideell kulturförening. Idag är vi ett sjuttiotal medlemmar som gör allt från att baka kakor till att laga projektorer. Föreningen är ekonomiskt och politiskt fristående.

Var ligger Tellus?
I Midsommarkransen i sydvästra Stockholm. Det tar ungefär 20 min med tunnelbanan om man åker från stan. Man tar röda linjen mot Fruängen och går av i Midsommarkransen. Tag vänster utgång skyltad Tegelbruksvägen. Väl ute går man åt vänster på Tegelbruksvägen. Tag första höger in på Tegelbruksgränd och sedan vänster igen in på Vattenledningvägen.

Kulturföreningen Tellus
Vattenledningsvägen 46
126 33 Hägersten
08-6457551
org.nr: 802012-9881

Tellusvän
Vill du stödja Tellus och samtidigt få 10 kr rabatt per film? Bli Tellusvän!

Engagera dig i Tellus

Vill du bli aktiv medlem – kom och prata med någon av oss som jobbar här eller maila info@tellusbio.nu

Publikens inträdesavgifter och intäkterna i caféet är Tellus bas och gör föreningen ekonomiskt oberoende. Det är medlemmarna som på sin fritid utför allt arbete som har med föreningens verksamhet att göra, inklusive underhåll och skötsel av lokalen.

Om du vill hjälpa till kan du gå med i en av våra grupper. Vi har grupper som jobbar i caféet, som bakar bröd eller kakor, som kör filmer osv. Trivs du bra och vill engagera dig mer kan du bli aktiv medlem i Tellus. Då kan du delta på medlemsmöten, ordna egna evenemang och hjälpa till med Tellus verksamhet och utveckling.

Uthyrning av Biocafé Tellus
Biografen Tellus är i första hand tänkt för de evenemang som finns i programmet. Tellus hyrs inte ut för privata arrangemang. Har du dock ett arrangemang (ex. en mindre film-/musik-/poesifestival) eller något annat som du tror skulle passa på Tellus är du välkommen att prata med någon av Tellus medlemmar för att framföra din förfrågan.

Karta till Tellus