November: film, musik, konst, litteratur, kroki, spel & soppa

November. Lite grått och kanske lite regn. Lite kallt, lite varmare och kallare igen. Mörkret. Vi fyller mörkret med film och musik, konst och kroki, litteratur och spel och soppa. Du är välkommen att vara med!

Bland månadens nya filmer kan nämnas Zhang Yimous redan hyllade En sekund av lycka, den nya Marvelfilmen Black Panther: Wakanda forever, Maria Schraders She Said och Sveriges Oscarsbidrag Boy from Heaven av Tarik Saleh.

Första helgen i november inleds med klassikerpärlan Bröderna Lejonhjärta på Alla helgons dag och Förstadens filmsalong är tillbaka igen efter pandemin och serverar klassiker tillsammans med mat och dryck en fredag i månaden. I samband med visningen av dokumentären Tulipa av HBTQ- och människorättsaktivisten Rhadem Musawah finns regissören själv på plats. Ett nytt initiativ är konstfilmforumet Fet Film som erbjuder en plattform för filmmakare och konstnärer att möta en publik i samtal om filmerna.

Musikscenen kommer att fyllas av bland andra Indigo & Les Tres som bjuder på en mångahanda musikalisk meny, Mats Jerrolf & Mats Tiigiste med fokus på visor, Trinity gästar Biocafé Tellus Jazzsalong och Visor & (O)roligheter serveras av Tre Trubadurer. Spelningen med Beat Poet Society inkluderar ett skivsläpp och sista lördagen i månaden är det traditionsenligt Öppen Scen.

Konstrundan i Kransen äger rum i mitten av månaden och i slutet är det vernissage. Varje måndag kan man teckna kroki i salongen, varannan torsdag kan man träffas i caféet för att spela spel och lära känna nya människor och på torsdagar serveras det soppa även framöver.

Ja, du märker. Det händer en del. Så när mörkret och kylan greppar, så vet du att det kanske är lite ljusare och lite varmare inne på Biocafé Tellus.

Välkommen till Midsommarkransen hela november!

Sveriges Oscarsbidrag Boy from Heaven av Tarik Saleh visas från premiären.
En annorlunda värld har premiär 25/11 och visas söndag 27/11 och 4/12.