December i Kransen

December. I fönstren ser vi nu adventsstakar och stjärnor. Och i väntan på julen (och kanske snön?) och det nya året erbjuder vi projektorljusets mys på bioduken och hembakat fika i caféet, jazz i salongen, nostalgi på 16mm film, samtal om krig och fred och om abortsituationen i Latinamerika, finskt på Finlands självständighetsdag, spelcafé och torsdagssoppa och kanske en värmande brasa i kaminen. Till oss är du alltid välkommen, tillsammans skapar vi december!

Bland månadens nya filmer hittar vi bland andra den redan hyllade kannibalfimen Bones and All, Min vackra stjärna av Hirokazu Kore-eda (Sådan far, sådan son & Shoplifters), Länge leve Bonusfamiljen och Avatar: The Way of Water. Kasi Lemmons I Wanna Dance With Somebody om Whitney Houston är självklar i programmet liksom den omtalade dokumentären Neil Young: Harvest Time.

Knattefilmen Höra ihop innehåller tre små filmer varav den ena baseras på barnboken Historien om Bodri efter Hédi Frieds egna upplevelser. Författaren och psykologen Fried arbetade mot rasism och avled 20 november i år. Till visningarna av den animerade familjefilmen Yuku och fjällets blomma får barnen gå gratis.

Vi presenterar en kväll med 16mm-filmer från Spelet om Hägersten och en kväll visas The Seventeen med fri entré i samarbete med Svalorna och Amnesty. Författaren Gina Gustavsson kommer på besök och Eric Pagia från Rock FM ger musik- och filmquiz. Två jazztrios kliver upp på scen: Max Schultz, Leo Lindberg & Chris Montgomery och Hans Backenroth, Dan Tilling & Oscar Johansson Werre.

Språk-/spelcaféet Peach Café dukar upp med tjocktv-spel varannan torsdag och varje torsdag serveras soppa för 40 kr i caféet.

Programmet för mellandagarna presenteras senare, men vi laddar för fulla dagar med goda filmer och hembakat fika med nytänd brasa i kaminen.

Till oss är du alltid välkommen, det är du som gör vårt ideella arbete på Biocafé Tellus värdefullt. Tillsammans med våra besökare är vi glada att kunna erbjuda nära kultur i Kransen. Välkommen hela december!