Februari i Midsommarkransen

Det har varit en fin start på det nya året. Både gamla och nya besökare har hittat till våra visningar av aktuella premiärfilmer men även till de äldre filmer vi visat. I år satsar vi lite extra på att kontinuerligt lägga in klassiker både för barn och vuxna i programmet och minst en gång i månaden visar vi numera film med engelsk undertext.

Ni har också kommit till oss för att se film på 35mm eller vara med på festivalinvigning, lyssna på musik och kanske har ni själv spelat en låt. Ni har mött författare och miljökämpar, sett på konst och ätit soppa. Och ni kommer till våra extravisningar av filmer som varit populära.

I februari visar vi helt nya premiärfilmer varje vecka och redan har vi hunnit med exempelvis Steven Spielbergs The Fabelmans, bröderna Dardennes Tori och Lokita och Godland av Hlynur Palmason och även dokumentärerna om Maija Isola och King Crimson. Vi har visat Sjumilaskogen med efterföljande samtal om skogen och haft besök av den italienske författaren Stefania Maurizis vid bokreleasen av Secret power. Wikileaks & its enemies.

Filmen The Banshees of Inisherin av Martin McDonagh drog fullsatt salong och vi lägger in extravisningar där vi har möjlighet. Öppen scen fortsätter som vanligt en gång i månaden och i caféet dukas det upp med tv-spel varannan torsdag på Peach Café. Varje måndag i februari och mars är det Öppen kroki i salongen. De sista veckorna i februari visar vi Aftersun, Women Talking, R.M.N. – Kall vinter och Cocaine Bear och för barnen visas Asterix & Obelix: I Drakens rike och Mucklorna.

Under flaggen Bra vibrationer hålls konsert med En trubadur, en sångerska & en dragspelare och Jojo & Friends och dagen inleds med gratis meditation. Sista helgen i februari spelar Stäni Steinbock & Marianne Milde och Katarina Wos har vernissage för sin fotoutställning En sten föll från mitt bröst.

Till oss är ni alltid välkomna, det är ni som gör vårt ideella arbete på Biocafé Tellus värdefullt. Tillsammans med våra besökare är vi glada att kunna erbjuda nära kultur i Kransen. Välkomna hela 2023!