Maj i Midsommarkransen

Välkommen att möta sommaren på Vattenledningsvägen 46 i Midsommarkransen!

I programmet för maj hittar vi Indigo & Les Tres med visa, pop och tango, Dan Fägerquist med sin gitarr och jazzscenen befolkas av Erik Söderlind, Niklas Fernqvist & Klas Toresson Trio och Monica Borrfors Quintet. Teaterföreställningen Någon borde stoppa mig leker med identiteter och Jan Hammarlund, Kerstin Toivesdotter, Rolf Leijonmarck och Becky Hemsley, Hans Rising, Ted Bjurwill, Mats Tiigiste och Nya trion presenterar tonsatta poeter. Jojje Wadenius besöker oss både med sina egna barnvisor och med funk och melodisk fusion i ett möte med Max Schultz, Leo Lindberg och Chris Montgomery.

Varannan torsdag plockar vi fram klassiska tv-spel på Peach Café och varje torsdag serveras soppa. I samarbete med GigWatch visas Butiken med efterföljande samtal och vår klassikerklubb Förstadens filmsalong presenterar den finska scifi actionkomedin Iron Sky från 2012 på pingstafton.

Bland månadens övriga filmer kan nämnas exempelvis Ari Asters episka odyssé Beau is Afraid med Joaquin Phoenix i huvudrollen, Hélène & Mathieu av Emily Atef med briljerande Vicky Krieps och Gaspard Ulliel, indonesiska Innan, nu och då signerad Kamila Andini, Ellos eatnu – Låt älven leva som utspelar sig mitt i hjärtat av Sápmi och skräckisen Enys men av Mark Jenkin som tidigare gjort bland annat Bait. Flera franska filmer finns i programmet denna månad och maj avslutas med Natten till den 12:e som tilldelats inte mindre än 6 César Awards.

För våra yngre cineaster presenteras två premiärfilmer denna månad, två filmer där olika väsen av olika anledningar träffar människor. I Tandfen i trubbel följer vi tandfen Violetta som misslyckas med ett prov och flyr in i människornas värld och i Den lilla sjöjungfrun möter vi den vackra, unga sjöjungfrun Ariel som drömmer om att få uppleva äventyr och att lära sig mer om livet på land bland människor.

Alla evenemang i maj är publicerade här på hemsidan och du hittar kalendariet med programmet här: kommande program. Efterhand kompletterar vi med texter och ytterligare information. Nedan finns också vårt förenklade månadsblad och snart finns det också att hämta på plats på Biocafé Tellus.

Välkommen till kvartersbiografen, musikscenen, konstgalleriet, samlingslokalen, spelcaféet, mötesplatsen, samtalsplatsen och caféet i Hägersten, välkommen till nära kultur i Midsommarkransen!