Juni i Midsommarkransen

Nu avslutar vi våren och inleder sommaren med lite musik och några filmer. Lördag 3 juni får vi besök av regissören Elin Berge och klipparen Isabella Karlström vid visningen av deras dokumentär Sagor slutar så om författaren Stina Stoor. På nationaldagen tisdag 6 juni visar vi gratis film. Lördag 10 juni är det konsert med återkommande Jojo & Friends och söndag 11 juni dukar Peach Café upp tv-konsoller i salongen för spel på bioduken varefter Wes Anderssons nya film Asteroid City visas.

Därefter tar vi lite sommaruppehåll. Under stängningen kommer vi att fixa en del i våra lokaler och vila upp oss inför hösten. Men vem vet: kanske dyker det upp något enstaka evenemang även under sommarstängningen. (Edit: Ja, nu har vi i juni någon extra visning av Asteroid City inplanerad och även premiären av Christopher Nolans Oppenheimer i juli. Kanske blir det också något mer, så håll koll här för senaste nytt!) Och sedan drar vi igång med fullspäckat program igen när vi inleder höstsäsongen med Nordens största klassikerfestival Timelessfest onsdag 30 augusti.

Vi ses litegrand i sommar och vidare en massa i höst, välkommen till nära kultur i Kransen!