En musikfylld oktober

Nu när frosten börjar komma på besök om nätterna kan det vara läge att slinka in i värmen på kvartersbiografen och musikscenen i Hägersten. Under oktober fyller vi kulturlokalen i Midsommarkransen men en massa musik särskilt under Stockholm Jazz Festival då vi presenterar inte mindre än åtta konserter och två musikfilmer! På scen ser vi The Groove Connection, Anna Wahrby band, OW!, Jojje Wadenius, Tessan Milveden Kvartett, Anderson-Gustafsson-Djeridi-Boman Quartet, Brazilian Love Affair och The Karim Nouira-James Bradley Jr Connection. Filmerna som visas är Jazzoo – Festen för våra yngsta musikdiggare och klassikern Sven Klangs kvintett.

Under oktober visas fler klassiker. Vid månadens Frukostbio serveras Lukas Moodyssons Tillsammans från 2000 och senare samma söndag visar vi den nya uppföljaren Tillsammans 99. Strax efter våra visningar av Aki Kaurismäkis nya Cannesvinnare Höstlöv som faller presenterar Förstadens filmsalong Kaurismäkis Mannen utan minne från 2002 på analog 35mm film. Det finns ytterligare ett tillfälle att se film på 35mm hos oss denna månad och det är när vi en allra sista gång visar Christopher Nolans Oppenheimer.

Premiärfilmer under månaden som inte redan omtalats ovan (Tillsammans 99 och Höstlöv som faller) är bland annat Pakistans Oscarsbidrag Joyland, Love Life av Koji Fukada, emigrantdramat White Paradise, In the Land of Saints and Sinners med Liam Neeson i en avlägsen irländsk by, The Killer av David Fincher (Seven, Fight Club, Gone Girl) och Mika Gustafsons energikick Paradiset Brinner som tidigare i höst vann pris för bästa regi och bästa manus i Venedig och var en av de tre svenska Oscarskandidaterna (där slutligen Milad Alamis Motståndaren blev vald till Sveriges Oscarsbidrag).

Torsdagarna rullar tryggt vidare som vanligt. Det innebär att det serveras Torsdagssoppa i caféet från 18.45 och varannan vecka dukas det upp med klassiska tv-spel på Peach Café samtidigt som Franskt språkcafé inbjuder till samtal. På måndagar är det Krokiteckning i salongen (undantaget 16/10), på väggarna i caféet hänger konsertfotoutställningen The Moods of Sound och en lördag är det Öppen scen. I slutet av månaden kommer Pierre Schori på besök och pratar om sin senaste bok. Vi gästas också av den belarusiske regissören Maksim Shved som visar sina filmer Square of Changes och Recalculating the Route och samtalar om bland annat situationen i hemlandet.

Som vanligt visas varje söndag kl 15 en film för våra yngre filmälskare. Det finns bland annat två nya barn-/familjefilmer att se fram emot i oktober: Trolls 3 och Nelly Rapp – Dödens spegel.

Många av evenemangen under oktober ligger uppe här på hemsidan, men den uppdateras efter hand så mer information tillkommer. Du kan också hämta ditt eget programblad i form av en enkel flyer på plats när vi har öppet. Nedan finns också programmet som bildfil att skriva ut och sätta på kylskåpsdörren. Och under månadsbilden hittar du programmet för Stockholm Jazz Festivalen och den finns också att hämta hos oss ifall du önskar en pappersvariant. Välkommen hela oktober!