Mys i november

Nu är det dags att sopa undan höstens löv och välkomna den kallare årstiden. Välkommen att mysa in vintern på kvartersbiografen, musikscenen och mötesplatsen i Midsommarkransen!

Under november presenteras storfilmer som David Finchers The Killer, Martin Scorseses Killers of the Flower Moon, nya The Marvels och The Hunger Games och Ridley Scotts Napoleon med Joaquin Phoenix i huvudrollen. Musikfilmer om Joan Baez, Nick Cave och Cornelis Vreeswijk tornar upp på duken och till hyllade verk som Paradiset brinner, Mirkalet i Gullspång och Kalla mig Lucia kan du slå dig ner i salongen med en kopp varmt ekologiskt kaffe. Aki Kaurismäkis Höstlöv som faller visas ännu en gång på begäran och har du inte ännu sett Fritt fall får du nu en ny chans – denna gång med engelsk undertext för att även icke-svenskspråkiga ska kunna ta del av Guldpalmenvinnaren! Inom kort presenteras också titlarna för månadens Frukostbio och klassikerkonceptet Förstadens filmsalong.

Mycket är som vanligt i november: varje måndag kan du teckna kroki i salongen, varje torsdag kan du äta soppa för en billig peng och varannan torsdag kan du tala franska tillsammans med andra eller möta nya vänner när ni greppar spelkonsolerna till klassiska tv-spel uppdukade i caféet.

Conny Ahlgrens målerier pryder väggarna i caféet tillika vår utställningslokal och jazzsalongen välkomnar Hans Backenroth Q upp på scen för en hyllning och spegling av Charlie Parker och Jojo & Friends återvänder med utvalda ballader, boss nova och låtar från amerikanska sångboken. Vill du själv kliva upp i strålkastarljuset är Öppen scen evenemanget för dig!

Musikprogrammet Stockholm blir Stockholm bygger på intervjuer gjorda på tre olika äldreboenden och följer tre unga vuxna i den växande staden med start i 60-talets Stockholm. Kenneth Hermele kommer på besök och pratar om sin aktuella bok Inte som lamm till slakt – Judiskt motstånd under Förintelsen.

För våra unga besökare erbjuder vi ett äventyr tillsammans med valpar med superkrafter i PAW Patrol och monsteragenten Nelly Rapp och för ännu yngre cineaster (och äldre nostalgiker) ges knattepaken Kalles klätterträd, Magister Flykt, Herr Bohm och sillen och Farbrorn som inte vill va’ stor och Gruffalon och Kvastresan.

Välkommen till mys i november i Midsommarkransen!