Filmfyllda veckor och en massa annat

I slutet av november och under december kan du maxa dina filmupplevelser i Midsommarkransen. Vi serverar ett program späckat med filmer och annat nu inför julen och vi ser fram emot ditt besök på kvartersbiografen från 1920. Välkommen att inmundiga årets kulturella julbord nästan varje dag!

Hos oss ser du dokumentärerna om Cornelis Vreeswijk, om Nick Cave och The Birthday Party och om Maria Callas. Hos oss möter du regissörerna Göran Hugo Olsson och Roxy Farhat i samband med visningen av deras The Society of the Spectacle som ställer frågan om hur vi kan ta oss ur passiviteten. Hos oss ser du verklighetsbaserade filmer om kejsaren Napoleon, om visselblåsaren Reality Winner, om kompositören Leonard Bernstein och om Priscilla Presley. Du kan ta dig på en resa i Miyazakis fantasifyllda värld, hänga med på tonårscharter i Molly Manning Walkers debutantverk, hänga med på cykelstölder i Charlotte Regans verk, beskåda ett passionerat familjedrama av Catherine Breillat eller sjunka in i tidlös kärlek i en berättelse om en sjökapten signerad Klaus Härö. Eller så vill du kanske se Aki Kaurismäkis Höstlöv som faller med engelsk undertext, äta frukost före Pojken och hägern eller bli serverad soppa varje torsdag i caféet där det varannan vecka är både Franskt språkcafé och Peach Café som dukar upp klassiska tv-spel.

Kanske vill du spela en trudelutt på Öppen scen eller höra Jens Lapidus berätta om sin nya bok Död man walking. Eller har du barn att ta med på våra söndagsmatinéer som närmast presenterar knattepaketet Gruffalon och Kvastresan och vidare tar oss med på ett spännande äventyr i Knyckertz och snutjakten. Längre fram i december ser vi fram emot premiärerna av Disneys datoranmierade musikalfilm Önskan och av Wonka som är baserad på karaktärer från Roald Dahls Kalle och chokladfabriken från 1964. Hos oss kan man hitta något för både stora och små kulturälskare!

Ja, allt detta händer hos oss före jul. Hemsidan uppdateras efter hand. Välkommen att maxa dina film- och kulturupplevelser i Midsommarkransen!

Och jo, du kan också fixa julklappen hos oss som vanligt! Presentkort för 100 kr finns till försäljning på plats.