Laddar Evenemang

Jazzsalong med 3-rätterssupé: Cornelis möter Lindberg-Gustafsson-Djeridi Trio

Biocafé Tellus i samarbete med Cornelis Vreeswijk Sällskapet presenterar: Cornelis möter Lindberg-Gustafssson-Djeridi Trio

Basisten Ove Gustafsson har spelat i trion med Cornelis Vreeswijk och gitarristen Conny Söderlund såväl på scen som i studion åren 1979-1987. Han är en levande länk till en av vår tids största lyriker, låtskrivare och skalder. Tillsammans med sin son, pianisten Leo Lindberg, släppte Ove ut skivan Hyllningar & Hommage 2022 med ett antal kända och mindre kända Cornelis-låtar. Många av dessa låtar återkommer i konsertens repertoar, som kryddas även med lite Bellman och Taube i jazztappning. Trummisen Jojo Djeridi kompletterar trion med sin trygga, lyhörda och engagerande spelstil. I detta nydanande och djupt personliga möte förvaltas Cornelis kulturarv exceptionellt väl och med råge för trion hans tradition vidare i jazzens domäner.

Cornelis-konserten hålls i samarbete med Cornelis Vreeswijk Sällskapet och ingår i Tellus jazzsalong-serien där möjlighet att boka bord och äta en läcker och prisvärd 3-rätterssupé före konserten erbjuds. Supén serveras kl 17-19 i caféet och kostar 150kr (pensionär/student), 225 kr (ordinarie). Konserten är i 2 set och spelas i salongen kl 19-21:30 och kostar 150kr. Vill man bara gå på konsert behöver man inte boka bord.

Boka bord per sms på 073-1547856 (ange namn och antal gäster) och betala på plats.
Boka konsert per sms på samma nummer och betala på plats eller förköpa biljett via en knapp längst ner på sidan här.

Lör 27/1 kl 19-21:30 Entré 150kr

Medverkande

Leo Lindberg – piano
Ove Gustafsson – kontrabas
Jojo Djeridi – trummor

Leo Lindberg har förärats flera priser, däribland Louis Armstrong, Monica Zetterlunds och Fasching Vänners-stipendierna samt solistpriset i tävlingen Nordic Jazz Comets. Han har i botten influerats av Bud Powell och Wynton Kelly. Leo äger en lysande konstnärlig fantasi som får musiken att slå ut i full blom. Leo besitter en imponerande teknik och hans tonkaskader är en fröjd att lyssna till. Sedan debutalbum Leos Bag 2014 har flera andra skivor utkommit, såväl egna som i samverkan med andra kända profiler som sångerskan Rigmor Gustafsson och gitarristen Max Schultz.

Ove Gustafason är en av landets mest meriterade jazzbasister, och han var under flera år husbasist hos Cornelis Vreeswijk och Bernt Rosengren. Han har spelat med ”alla” från och med 60-talet och framåt. Oves stora repertoar och trygga basspel gör honom mycket eftersökt i dagens musik-Sverige.

Trumslagaren och kompositören Jojo Djeridi har frilansat som musiker i 35 år som sideman med de allra största musikerna. 2020 släppte han sin debutskiva i eget namn. Jojo har omgivit sig med idel legender: Klarinettisten Krister Andersson, basisten Palle Danielsson och även pianisten Lars Jansson räknas som några av Sveriges främsta inom jazz. Han trakterar sedan 2005 tillsammans med trumpetaren Karl Olandersson och Hammondorgel virtuosen Andreas Hellkvist i gruppen Trinity som uppmärksammats för sin stilmässigt breda och svängiga repertoar.

Cornelis Vreeswijk med basisten Ove Gustafsson och gitarristen Conny Söderlund släpper ut skivan Bananer – Bland annat (1980)

Evenemanget görs i samarbete med Cornelis Vreeswijk Sällskapet.

Förköp rekommenderas.

Köp biljett