Laddar Evenemang

Förstadens filmsalong: De förlorade barnens stad (35mm)

Obs. Föranmälan el förköp krävs (senast dagen innan), se info nedan.

På Förstadens filmsalong visar vi en gång i månaden en äldre film, denna kväll visas De förlorade barnens stad av Jean-Pierre Jeunet och Marc Caro. Detta mästerverk från 1995 visar vi på klassisk analog 35mm film. Under aftonen serveras mat och dryck. Mitt i filmen har vi en liten paus då man kan hänga i caféet eller sitta kvar i salongen och prata med varandra.

I kvällens film möter vi den maktgalne Krank som basar på en gammal oljerigg. Han åldras i förtid eftersom han saknar förmågan att drömma. Tillsammans med sina cykloper låter han kidnappa en stor grupp med barn från den närliggande hamnstaden för att stjäla deras drömmar.

Med en scenografi som ter sig närmast utomvärldslig, musik av Angelo Badalamenti (bl.a. Twin Peaks och andra samarbeten med David Lynch) och kostymer av Jean-Paul Gaultier blev detta ett spektakel utan dess like när den visades i Cannes 1995.

I rollerna ser vi bland andra Ron Perlman, Daniel Emilfork, Judith Vittet och Dominique Pinon.

I Sverige gick filmen upp på biograf i december 1995.

Jean-Pierre Jeunet och Marc Caro, Frankrike m.m. 1995, 1.52 h, från 15 år, 35mm film, svensk undertext

Trailern nedan saknar undertext, men vi kommer att visa filmen med svensk undertext.

Välkommen till Förstadens filmsalong!

Fredag 16 februari
Dörrarna öppnas kl 18.00 med hemlagad mat och dryck.
Filmstart: kl 19.00
Filmformat: 35mm film
Filmspråk: franska
Undertext: svenska
Filmlängd: 112 min (+ paus i mitten)
Entré: 80 kr (+ 20 kr för nya medlemmar)

För dig som använder Facebook finns denna kväll som fb-event enkelt att sprida till någon du tror kan vara intresserad: Facebookevent * De förlorade barnens stad. Följ oss gärna för att hålla koll: Biocafé Tellus på Facebook. Du hittar oss också på Instagram: Biocafé Tellus på Instagram.

Fredag 16 februaril 18.00 med filmstart kl 19.00

Biljettinformation
Här nedan kan du inom kort förköpa din biljett. Är du inte medlem sedan tidigare väljer du biljettvarianten där medlemskap ingår. Då föranmälan är obligatorisk kommer du att få fylla i namn, mailadress och födelsedata för att köpet ska kunna genomföras. Du kan köpa max en biljett vid tillfälle, så ska du även köpa biljett till någon annan får du genomföra ett nytt köp och ange den personens uppgifter. Medtag giltig legitimation till visningen. Observera att biljettförsäljningen stänger kl 19 kvällen före aktuell visning.

Du kan också istället såsom tidigare välja att enbart anmäla dig på bit.ly/forstaden senast kl 19 kvällen före aktuell visning och sedan betala din biljett på plats. Denna anmälan är inte bindande och du behöver inte anmäla dig igen om du redan är medlem.

Förköp rekommenderas.

Köp biljett