Laddar Evenemang

Förstadens filmsalong: Utflykt i det okända

Obs. Föranmälan el förköp krävs (senast dagen innan), se info nedan.

På Förstadens filmsalong visar vi en gång i månaden en äldre film, ofta på klassisk 35mm film eller en snyggt digitalt restaurerad kopia. Under aftonen serveras mat och dryck. Mitt i filmen har vi en liten paus då man kan hänga i caféet eller sitta kvar i salongen och prata med varandra. Ikväll avslutar vi vårsäsongen med den ikoniska mysteriefilmen Utflykt i det okända (Picnic at Hanging Rock) från 1975!

Vi får följa med på en skolutflykt till Hanging Rock nära Mount Macedon. Under en soldränkt eftermiddag lämnar några deltagare resten av gruppen och klättrar högre upp bland bergen. Tre skolflickor och en lärare kommer inte tillbaka till de andra. För de som sedan är kvar på skolan är världen inte längre sig lik och händelserna påverkar hela det lokala samhället.

Vad hände egentligen vid den mystiska, mytomspunna Hanging Rock?

Filmen baseras på Joan Lindsays roman och vann en del festivalpriser i samband med premiären 1975, bland annat BAFTA Film Award för Bästa foto. Filmens australiske regissör Peter Weir gjorde sedan filmer som exempelvis Döda poeters sällskap (1989) och Truman Show (1998).

Välkommen på en suggestiv och gåtfull resa till den viktorianska erans Australien!

Fredag 17 maj
Dörrarna öppnas kl 18.00 med hemlagad mat och dryck.
Filmstart: kl 19.00
Filmformat: Digital kopia
Filmspråk: Engelska
Undertext: Svenska
Filmlängd: 107 min (+ paus i mitten)
Entré: 80 kr (+ 20 kr för nya medlemmar)
Originaltitel: Picnic at Hanging Rock
Svensk titel: Utflykt i det okända

För dig som använder Facebook finns ett FB-event att attenda och enkelt att sprida till någon du tror kan vara intresserad. Följ oss gärna för att hålla koll: Biocafé Tellus på Facebook. Du hittar oss också på Instagram: Biocafé Tellus på Instagram.

Fredag 17 maj kl 18.00 med filmstart kl 19.00

Biljettinformation
Du kan nedan förköpa din biljett. Är du inte medlem sedan tidigare väljer du biljettvarianten där medlemskap ingår. Då föranmälan är obligatorisk kommer du att få fylla i namn, mailadress och födelsedata för att köpet ska kunna genomföras. Du kan köpa max en biljett vid tillfälle, så ska du även köpa biljett till någon annan får du genomföra ett nytt köp och ange den personens uppgifter. Medtag giltig legitimation till visningen. Observera att biljettförsäljningen stänger kl 19 kvällen före aktuell visning.

Du kan också istället såsom tidigare välja att enbart anmäla dig på bit.ly/forstaden senast kl 19 kvällen före aktuell visning och sedan betala din biljett på plats. Denna anmälan är inte bindande och du behöver inte anmäla dig igen om du redan är medlem.

Förköp rekommenderas.

Köp biljett